Selecteer een pagina

Wat doet een babyconsulent?

Een babyconsulent is aangesloten bij de babyconsulenten Nederland. www.babyconsulentennederland.nl

Als babyconsulent en jarenlange ervaring als HCN-kinderverpleegkundige ben ik opgeleid om ouders te kunnen begeleiden en te coachen. 

Een babyconsulent is een gespecialiseerd verpleegkundige. Zij heeft veel ervaring met baby’s en is opgeleid om uiteenlopende vragen over baby’s te beantwoorden. Voor grote en kleine vragen over baby’s ( tot 18 maanden) kunnen ouders bij een babyconsulent terecht.

Een babyconsulent stemt haar begeleiding af op de kennis, ervaring en draagkracht van de ouders. De babyconsulent leert ouders de lichaamstaal van de baby te begrijpen. Zij reikt handvatten aan om het welzijn van de baby te bevorderen en de ouders meer vertrouwd te laten voelen in het ouderschap. 

Een babyconsulent staat als professional naast de ouder. Samen met de betrokkenheid van de ouders zorgt een babyconsulent ervoor dat het gezin weer beter in balans komt.  Wanneer zij dit niet zelf kan, zal zij zoeken naar andere mogelijkheden. Zo nodig kan dan worden doorverwezen naar andere disciplines die op dat moment relevante hulp kunnen bieden.

Hierna volgen enkele voorbeelden die kunnen voorkomen en waarbij u de begeleiding/coaching van de babyconsulent kunt vragen.

  • Laten huilen of niet
  • Heeft mijn baby darmkrampjes
  • Mijn baby komt niet in slaap
  • Mijn baby is onrustig
  • Mijn baby is moeilijk te troosten
  • Hoe krijg ik een goede hechting met mijn baby
  • Hebben baby’s een ritme
  • Hoe ga ik om met visite
  • Mijn baby geeft steeds/vaak zijn ingenomen voeding terug

Bij een huisbezoek of telefonisch consult wordt naar de individuele gezinssituatie gekeken en de wensen van het gezin worden gehoord. Op basis van het gesprek en een in te vullen vragenlijst wordt een advies op maat gegeven en een plan van aanpak gemaakt, waarin alles nagelezen kan worden van wat we besproken hebben. 

Hierna hebben we regelmatig contact via extra huisbezoek, mail, app of telefoon om wat extra te ondersteunen.

Neem contact met mij op 

Voor vragen of begeleiding bij de opvoeding van jullie baby kan ik als neonatologie kinderverpleegkundige, babyconsulent en babymassage docent u alle hulp bieden die mogelijk is. 

De begeleiding vindt plaats via huisbezoek, telefoon of via mail.